Työnjohto

Vastaava rakennusmestari
KVV- ja IV-vastaava

Asiantuntijapalvelut

Rakennetekniikka
LVI-tekniikka
Sähkö- ja automaatiotekniikka
(yhteistyökumppanit)

Suunnittelu

LVIAS-suunnittelu
Rakennesuunnittelu
LVI-suunnitelmien
tarkastukset

Asunnon kosteusmittaus asuntokaupan yhteydessä

Asuntokauppa on usein ihmisen yksi suurimmista hankinnoista. Siksi siihen kannattaa valmistautua mahdollisimman hyvin, koska myös unelma-asunnossa voi joskus muutaman kuukauden asumisen jälkeen paljastua asioita, jotka olisi ollut hyvä havaita ennen kaupantekoa.

Kylpyhuoneen kosteusmittaus rakenteita rikkomatta.

Kerrostalohuoneiston myynnin yhteydessä suositellaan teetettäväksi pesutilan kosteuskartoitus. Ajoissa havaitun vaurion tai puutteen korjaaminen voi tuoda tuntuvia säästöjä kodin nykyiselle ja tulevalle asukkaalle.

Mitä kosteusmittaus sisältää ja miten se suoritetaan?

Asunnon ostoa harkitseva henkilö haluaa selvittää mahdollisen kosteusvaurion ennen asunnon ostoa, joten hän laatii yhdessä kiinteistövälittäjän kanssa ehdollisen tarjouksen asunnosta, tarjouksen ehtona on asunnon märkätilojen kosteusmittaus.
Kosteusmittauksen maksaa yleensä myyjä, sekä mahdollinen ostaja puoliksi.

Kosteusmittaus suoritetaan pintakosteusmittarilla, rakenteita rikkomatta. Palvelusta toimitetaan asiakkaalle kirjallinen raportti, jossa ilmenee havaittujen epäkohtien merkitys ja toimenpidesuositukset.

Miten valmistautua kosteusmittaukseen?

Ennen pintakosteusmittausta, suihku- ja saunatiloissa pintoja ei saa kastella
vuorokauteen, koskee myös kurapisteitä sekä muita mahdollisesti kastuvia lattia- tai seinäpintoja. WC-istuimien, pesukoneiden ja pesualtaiden käyttö on sallittua.

Osakasremontin valvonta

Osakasremontin valvonta on kaikkien etu. Laadukas valvonta vähentää tulevien vuosien korjauskustannuksia.

Mitä valvontaan sisältyy?

Asiantuntija auttaa remontin toteutuksessa valvoo, että remontti toteutetaan noudattaen hyviä rakentamistapoja, sekä dokumentoi eri työvaiheet. Hyvin laadittu dokumentti helpottaa tulevaisuudessa asunnon myyntiä, sekä mahdollisten vahinkotilanteiden hoitamista. Osakasremontin valvonnasta laaditaan raportti sähköisessä muodossa.

Valvonta sisältää yleensä kolme tai neljä käyntiä kohteessa, riippuen remontin luonteesta.

Lainsäädäntö

Asunto-osakeyhtiölain mukaan yhtiöllä on oikeus valvoa osakasremontteja.

Mitä lainsäädäntö tarkoittaa?

Valvonta kohdistetaan pääsääntöisesti asunto-osakeyhtiölain 4 luvun 2 §:n mukaan asunto-osakeyhtiön kunnossapitovastuulla oleviin rakennuksen osiin, rakenteisiin, eristeisiin ja perusjärjestelmiin.

Asbestilainsäädäntö velvoittaa, että kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa tulee varmistua sisältävätkö purettavat rakenteet asbestia teettämällä asbestikartoitus.

Antton Rantanen
044 0400 994
Rakennusinsinööri amk.

Konsta Rintala
044 303 9787
LVI-insinööri amk.